Oxfilé
Den mest exklusiva styckdetalj som erbjuds är oxfilén, den utgör endast en procent av djurkroppen och lämpar sig till lite mer festliga måltider.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Entrecôte
Namnet entrecote kommer från franskan mellan revbenen och utgör djurets ryggmuskel. Vad som gör entrecote så gott har att göra med den marmorering av fett som ligger insprängt i köttet. Det bidrar till en fantastisk smak och köttet lämpar sig bra till bl.a. grillning men går även utmärkt att tillaga som stek i ugnen.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Entrecôte med ben
Namnet entrecote kommer från franskan mellan revbenen och utgör djurets ryggmuskel. Vad som gör entrecote så gott har att göra med den marmorering av fett som ligger insprängt i köttet. Det bidrar till en fantastisk smak och köttet lämpar sig bra till bl.a. grillning men går även utmärkt att tillaga som stek i ugnen.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Tomahawk
Den ultimate biten Entrecôte. Köttet och fettkappan sitter fortfarande kvar på benet vilket bidrar till en fantastisk smak.
Flapmeat (Njurtapp)
I Frankrike beställer man gärna en bit smörstekt onglet på krogen, i Sverige kallas den för njurtapp (engelskans flapmeat). Detaljen har en fantastiskt kraftig köttsmak som ibland kan påminna lite om vilt. Köttet försteks med fördel i panna för att sedan gå klart i ungen.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Ryggbiff
Längs med djurets ryggrad på utsidan av revbenen sitter ryggbiffen. Detta är också en av de mer använda detaljerna. Köttet är mört och relativt marmorerat vilket bidrar till en fantastisk smak. Ett vanligt användningsområde är wok, grytor eller helt enkelt på grillen.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Innanlår
En av de detaljer med relativt låg fetthalt sitter på insidan av djurets lår, innanlåret. Trots sin låga fetthalt är köttet förhållandevis mört och passar bra som exempelvis stek eller en härlig gryta. Köttet säljs styckat i bitar eller som lövbiff.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Högrev
Köttet med en grov struktur och synliga fibrer, dessutom med relativt hög fetthalt. Högrev passar utmärkt till grytor men det krävs dock att man kokar köttet länge för att få det mört. Något som blivit populärt den senaste tiden är färs på högrev vid tillagning av hamburgare.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Fransyska
Mellan rostbiffen och bakpartiet sitter fransyskan. En relativt fettsnål styckdetalj som precis som högreven kräver sin tid vid tillagning för att det skall bli mört.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Innanlår i bit
En av de detaljerna med relativt låg fetthalt sitter på insidan av djurets lår, innanlåret. Trots sin låga fetthalt är köttet förhållandevis mört och passar bra som exempelvis stek eller en härlig gryta. Köttet säljs både hel och styckat i bitar.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Lövbiff
Nötstek
Flankstek
Flankstek är numera en populär styckningsdetalj. Mycket för att den är relativt fin och enkel att grilla.
Bringa
Oxbringa är en älskad klassiker men också ett bevis på vilken fantastisk råvara bringan är - speciellt när den tillagats enligt skolans regler, långsamt och i låg temperatur.
Strimlad biff
Strimlad biff går att göra från ytterlår, innanlår eller fransyska. Strimlad biff kan med fördel användas i grytor och till wok.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.
Grytbitar i nöt
Vill du laga en god gryta är det nöt som gäller, det tycker i alla fall vi. Grytbitar i nöt kräver oftast lite mer koktid men resultatet blir alltid kanon. Blanda gärna bitar från högrev och fransyska.
Köttet finns från en rad olika ursprung, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Uruguay, Nya Zeeland, Argentina etc.